ידועים בציבור 
 
אז איך נדע האם בני זוג הם ידועים בציבור או לא? 

כל אחד מן החוקים הרלבנטיים המתייחסים להכרה בבני זוג כידועים בציבור נוקט בהגדרה משלו, כאשר ניתן להצביע על יסוד מרכזי אחד שחוזר על עצמו המאפיין את מוסד הידועים בציבור והוא – בני זוג החיים חיי שיתוף ונוהגים כבעל ואישה ללא האקט הפורמלי של הנישואין.
בתי המשפט דנו במרוצת השנים בשאלת הגדרת בני זוג כידועים בציבור ע"פ חוקים שונים בהתאם לנסיבות שהונחו בפני בית המשפט. חשוב לציין כי כל מקרה נבחן לגופו של עניין. 
כך, נהוג לאמץ את ההגדרה הקבועה בסעיף 55 לחוק הירושה ולפיה ידועים בציבור הם "איש ואישה החיים חיי משפחה במשק בית משותף אך אינם נשואים זה לזה". הכוונה היא לחיי משפחה משותפים כבעל ואישה, תוך שיתוף כלכלי למשל ו/או מאמץ משותף, ולא לחיים זה לצד זו כשל שותפים לדירה. באשר ליחסי השיתוף, הכוונה היא ליחסי אמון הכוללים יחסי אישות כמקובל בין בני זוג נשואים. 
משך הזמן שחלף הרחיבו בתי המשפט בפסיקתם את מוסד הידועים בציבור וכיום למשל מכירים באיש ואישה כידועים בציבור גם אם חיו יחד לסירוגין בשתי דירות שונות ולאו דווקא אם חיו תחת קורת גג אחת. כך, לעיתים קרובות בני זוג שהתאלמנו או התגרשו מפתחים מערכת יחסים עם בן או בת זוג אחרים, אך מאחר שלאלו לרוב כבר יש משפחה וילדים (ולעיתים גם נכדים ואף נינים), הם לעיתים מעדיפים להישאר ולגור בביתם לצורך הנוחות תוך שהם מנהלים מערכת יחסים זוגית עם שיתוף לכל דבר ועניין (למעט מגורים משותפים כאמור).
נושא זה עלה בפסיקת בתי המשפט ונקבע כי ניתן להכיר בידועים בציבור גם אם אין מגורים משותפים תחת קורת גג אחת, אך יש שיתוף ביתר הפרמטרים הנבחנים לצורף הכרה בבני זוג כידועים בציבור. 
חשוב לדעת, כי בעוד שבני זוג שנישאו בעלי תעודת נישואין ודי בה כדי להוות ראיה לחיים משותפים, הרי שהידועים בציבור, שאין להם כל תעודה, צריכים להוכיח לרשויות ו/או לבית המשפט בראיות מטעמם (למשל, באמצעות עדים ו/או מסמכים) כי הם אכן ידועים בציבור ו/או היו ידועים בציבור, שכן מתוך הכרה זו ועל פיה הם יוכלו לקבל את זכויותיהם השונות. 
כך גם כאשר מערכת היחסים הזוגית מסתיימת בין אם בשל פרידת בני הזוג ובין אם בשל מות מי מבני הזוג יכול אחד מבני הזוג לפנות בתביעה להכרתו כידוע/ה בציבור לצורך קבלת זכויות שונות ע"פ החוקים הרלבנטיים.